Jämför matkassar

 • Här på Matkassarna.se kan du jämföra hela svenska utbudet av matkassar.
 • Till varje leverantör skriver vi en opartisk recension och betygsätter dem därefter.
 • Hitta bästa matkassen för dig och ditt hushåll här!

Vilken matkasse är bäst 2023

Varje månad tar vi fram tre matkassar som vi anser vara de bästa just nu. Då tar vi hänsyn till aktuella kampanjer, pris, recept och kvalité på råvaror. Här nedan hittar du de bästa matkassarna för 2023. Du hittar också fler matkassar på Hittamatkassen.se ifall du söker ett större utbud av leverantörer och olika typer av matkassar.

linas matkasse

 • Bästa matkassen 2022!
 • Godast recept & bra variation
 • Bra priser & utbud
citygross matkasse

 • Billigaste matkassen 2020!
 • Ner till 28 kr per portion!
 • Exklusiv matkasse för viktminskning
årstiderna

Så går det till – steg för steg

 1. Jämför utbudet – För att hitta det bästa valet gäller det att jämföra matkassar. Läs punkterna nedan för att veta vad du ska kolla efter.
 2. Beställ hem – Beställ hem ditt val och bestäm omfattning, leveranstid samt leveransdag.
 3. Betala – Betala via kreditkort, bankkort eller faktura.
 4. Leverans – Invänta hemleveransen. En chaufför ringer dig om ingen öppnar.
 5. Laga maten – I kassen finner du råvaror och recept till veckans alla måltider. Sätt igång med matlagningen och njut av god mat!

Fem punkter att jämföra mellan matkassarna

Matkassar har blivit trendigt och det finns numera en uppsjö av olika alternativ. Därför kan det vara bra att jämföra utbudet innan du väljer det som passar dig bäst. Här nedan går vi igenom några punkter du bör ta hänsyn till.

1. Vilken kategori av matkasse

Först bör du bestämma vilken typ av matkasse du är ute efter. Vill du ha en med svensk husmanskost? En vegetarisk eller kanske en för viktnedgång? Beroende på vad du har för krav på innehållet och recepten i matkassen så finns det olika bra alternativ. Navigera till ”Kategorier” i menyn och leta fram din nisch!

2. Pris

Pris är en självklar faktor i alla typer av jämförelser. Inte minst matkassar då du kan spara flera tusenlappar per år om du väljer smart. Vissa matkassar har samma kvalité men kostar olika mycket. Sortera därför efter pris i listan här ovan och hitta våra bästa tips.

3. Leveranstid

Värdesätter du snabb leverans högt? Eller nöjd du dig med väntetider på upp mot 7 dagar? Vissa matkassar levereras inom loppet av 24 timmar medan du får vänta länge på andra. Är leveranstid någonting du tycker är viktigt bör du ha det i åtanke när du väljer matkasse.

4. Kvalité på recept

Något inte alla tänker på är recepten som kommer med matkassen. Det spelar ingen roll om matkassen är billig och har snabb leverans om recepten är dåliga. Läs därför våra recensioner och andra kunders recensioner om hur de upplevt recepten innan du gör ditt val.

5. Färska råvaror

Att matkassen levereras med färska råvaror är något vi som konsumenter tar för givet. Faktum är att kvalitén skiljer sig markant bland de olika alternativen. Detta märker man oftast efter man provat olika matkassar. Genom att jämföra matkassar genom oss kan du spara dyrbar tid och elände.

Varför köpa en matkasse?

En matkasse har många fördelar, några av dem är:

 • Spara tid – Genom att köpa hem en matkasse kan du spara flera timmar i veckan. Du slipper handla, du slipper tänka ut recept och du får allt levererat till din dörr.
 • Du sparar pengar (ibland) – Matkassar har blivit så vanligt att det ibland är billigare än att köpa mat i vanlig affär. Kommer du över en bra rabattkod kan du få ett riktigt bra pris.
 • Variera din kost – Din kost kommer bli mer mångsidig och varierad. Med en regelbunden matkasse får du nya recept för varje dag och vecka. Prova rätter du aldrig ens tänkt på!
 • Du äter nyttigare – Matkassar är ofta inriktade på att innehålla nyttiga recept, mycket nyttigare än vad det stereotypiska hushållet serverar.
 • Det är bra för miljön – Du slipper ta bilen till mataffären och då sparar du inte bara tid utan även på miljön. Dessutom är matkassen anpassad till varje recept och du slipper därmed matsvinn.

Vanliga frågor om matkassar

Är det bindningstid på matkassar?
– Du kan köpa matkasse styckvis eller som prenumeration. Väljer du att köpa flera på en gång påverkas ofta priset positivt.
Hur snabbt levereras matkassen?
– Det beror på vilken leverantör du väljer. Vissa levererar väldigt fort. Det vanligaste är söndagar och måndagar. Däremot erbjuder andra mer flexibla tider.
Vad är en matkasse?
– En matkasse är en koncept som snabbt blivit en trend i Sverige. Med en matkasse får du hem en färdig kasse med mat och recept, levererad till din dörr. Ett smart sätt att förenkla vardagen helt enkelt.
Vilken matkasse är billigast?
– Den billigaste matkassen kan du lätt hitta i vår jämförelse här ovan. Vi rekommenderar dig dock att läsa våra ”fem punkter att jämföra mellan matkassar” innan du bestämmer dig för att den billigaste är rätta valet för dig.
Vilken matkasse är bäst i test?
– Vi utser varje månad tre matkassar till ”Bäst i test” utifrån opartiska jämförelser vi utför varje månad.
Vad kostar en matkasse?
– Priset skiljer sig markant mellan de olika alternativen. De flesta brukar ligga på mellan 400 – 1200 kr

Leave a Comment