Uppdaterad:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Årstiderna matkasse

Årstidernas matkassar har ett starkt fokus mot det ekologiska och hälsosamma. En grön touch och att maten som serveras till kunderna är nyttig och schysst producerad genomsyrar samtliga recept och kassar. Årstidernas matkassar är ett bra alternativ för den som vill äta mindre kött – och mer grönt.

Ekologiska matkassar
Årstiderna logga
★★★★★ 3.7/5
    • 100% ekologiska ingredienser
    • Spännande och inspirerande recept
    • Ansvarsfullt producerade råvaror

Pris

439-889kr

Middagar

3-5

Personer

1-4

Per portion

58-111 kr st

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir

Utbud av matkassar

Allt är ekologiskt i Årstidernas utbud av matkassar med undantag från fisk och salt. Gällande fisken följs istället världsnaturfondens rekommendationer. Överlag märks, som nämnt i inledningen, ett särskilt fokus mot frukt och grönt. Till skillnad från många andra matkasseföretag erbjuder Årstiderna en kasse för veganer. Därutöver är det möjligt att, till varje matkasse, beställa färsk frukt för veckan mot en extra kostnad. Matkassarna erbjuds i storlekarna fyra middagar för en, två eller tre personer eller tre middagar för fyra personer.

Klassiska rätter med det lilla extra”. Originalmatkassen innehåller populära och lättlagade recept med fräscha råvaror. Som alltid i Årstidernas rätter finns en tydlig grön touch, samtidigt som varorna är ekologiska. Originalmatkassen finns i storlekarna tre middagar för två, tre eller fyra personer.

Årstiderna logga

Vegetariskt

En matkasse med lakto/ovo-vegetariska recept. Lämpar sig givetvis utmärkt för den som inte äter kött, men också för den som vill få en introduktion till vegetarisk kost. Tillagningstiderna ligger ofta på mellan 25 – och 35 minuter, även om enstaka undantag förekommer.

fr. 439 kr per matkasse

fr. 110 kr per portion

1-4 pers.

3-5 dagar

Lakto-ovo-vegetariska rätter

Klimatvänligt, 0.58 kg CO₂/kuvert

Ekologisk vegetarisk matkasse

Årstiderna logga

Vegansk

Veganska Matkassen erbjuder ekologiska ingredienser för smakrika veganska måltider, med digitala recept, anpassade för två personer, och ett lågt klimatavtryck på 0,52 kg CO₂ per portion.

fr. 467 kr per matkasse

fr. 117 kr per portion

1-4 pers.

3-5 dagar

För smakrika veganska måltider

Passar för nybörjare till veganism

Ekologiska, lågt klimatavtryck

0,52 kg CO₂/kuvert

Leverans

Leveranserna sker mellan 02:00 och 17:00 (dock fram till 19:00 i Stockholmsområdet på fredagar). Det är klockan 02:00 som chaufförerna får lov att påbörja sina rutter, även om det inte hör vanligheterna att kassarna levereras så tidigt. Vanligare är att matkassarna börjar levereras vid 05:00 – 06:00 på morgonen.

I och med att chaufförerna har en stor frihet i att lägga upp rutter och tider på egen hand, kan en mer exakt tidpunkt för leveranserna inte ges. Vilken rutt de väljer kan bero på faktorer som antal leveranser, adresser och eventuella vägarbeten. Det här gör att tidpunkten kan ändras en hel del från vecka till vecka och till och med från dag till dag. Kylvaror läggs på is för att de ska klara sig tills du vaknar eller kommer hem.

De tomma trä- och frigolitlådor som du får maten i uppmanas du ställa utanför ytterdörren vid nästa leverans. Detta så att chauffören, i mån av plats, kan plocka upp dem och lämna tillbaka dem till Årstiderna för återanvändning.

Betalning

Årstiderna erbjuder två alternativ för betalning: kreditkort eller faktura. Om du betalar med kreditkort dras pengarna automatiskt från ditt konto fredagen efter leverans (jämna veckor). Transaktionerna går genom Klarna.

Du som vill betala med faktura kan anmäla dig för detta genom ”Min Sida” på Årstidernas hemsida. I menyn till höger ser du knappen ”Betalningsuppgifter”. Efter att ha gått in där trycker du på ”Välj Betalsätt” och anger att du önskar fakturabetalning.

Så säger du upp dig

Du kan när som helst säga upp din fasta leverans av matkassar, något som enklast görs genom att logga in på ”Min sida” på Årstidernas hemsida. Kundtjänsten kan även nås på telefon eller e-post (se uppgifter nedan). Även om du inte har någon fast leverans kan du logga in på ditt konto för att beställa enskilda varor.

Tänk på att senaste dag och tid för avbokningar är fredag 23:00 om leveransen sker på måndagen därefter. För leveranser som sker torsdagar eller fredagar kan avbokningen göras senast kl. 23:00 på måndagskvällen dessförinnan. Det här gäller dock endast om du gör dina ändringar själv genom din inloggning. Om du önskar göra förändringar i din beställning med hjälp av kundtjänsten, skall detta göras fredag innan kl. 14:00 för leverans på nästföljande måndag, och måndag innan kl. 14:00 för leverans som sker på torsdagen eller fredagen.

Telefon: 08-720 50 20

E-post: [email protected]

Därför ska du välja Årstidernas Matkasse

Ett bra skäl till att välja Årstidernas Matkasse är för att enkelt kunna äta på ett sätt som är bra för både kroppen och miljön. Recepten består genomgående av ekologiska varor (med undantag från fisk och salt) och är noggrant avvägda för att göra gott för hälsan.

Årstidernas Matkasse är även ett utmärkt alternativ för den som lägger stor vikt vid det gröna. Att det går att välja till frukt till matkassarna på ett enkelt sätt är något som gör att de sticker ut ur mängden. Därutöver finns en kasse för veganer, vilket långt ifrån alla matkasseföretag kan erbjuda.