Uppdaterad:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Flexitarian matkasse

Flexitarian matkassen avspeglar en tydlig trend i det svenska samhället: vi äter mer och mer vegetarisk mat. Enligt en undersökning från 2015 pendlar var tredje svensk mellan en vegetarisk och ”traditionell” kost. Många hushåll är idag beredda att avstå kött flera dagar i veckan för att i stället låta grönsakerna vara stjärnorna hemma på köksborden.

Det finns förstås många anledningar till varför svenskarna väljer att äta mera grönt. Flexitarianer kan ha valt att göra livsstilsförändringen för att de vill öka sitt välmående och värna om miljön. Eftersom flexitariankosten är varierad tillgodoser den kroppens näringsbehov.

Den flexitariska kosten är vad man kallar semi-vegetarisk, och så är även innehållet i flexitarian-matkassen. I den färdiga kassen varvas vegetabilier med kött – den perfekta kompromissen för hälsan och miljön. Som med alla matkassar kommer du behöva komplettera ingredienserna med basvaror. Det här kan du göra hos leverantören av kassarna med flexitarisk mat. Ta en titt på de olika flexitarian-matkassarna i listan här nedanför!

Så här beställer du en flexitarian matkasse

Här ovanför har vi listat olika matkassar med flexitarisk mat och som kommer från olika leverantörer. Det kan skilja sig i både pris och innehåll mellan kassarna så ta dig gärna tid att titta på listan, att jämföra, för att hitta rätt kasse för dig. När du har hittat en färdig matkasse som du vill veta mer om kan du klicka dig vidare till leverantörens nätbutik från vår länk. Då kommer du direkt till ett förmånligt ny kund-pris, som kan ge dig upp till 50 procent rabatt på matkassen. Flexitarian-kassen är i likhet med de vegetariska och veganska matkassarna billigare än de kassar som innehåller fler kött-, fisk- och fågelprodukter. Du och hela familjen kan äta gott och samtidigt lägga pengar på roligare saker än mat.

Som ny kund kan du få upp till 50 procent rabatt på en kasse mat

Om du är ny kund hos en leverantör av färdiga matkassar har du vanligen två val: du kan antingen köpa en ”engångskasse” med mat för att prova på den eller beställa ett rabatterat abonnemang. Beroende på vilken leverantör du beställer flexitarian-kassen av kan du få upp till 50 procent i prova på-rabatt.

Kassen med flexitarisk mat passar familjer mycket bra

flexitarian matkasse

Med planering går det att utesluta kött, fisk och fågel från kosten. Det går inte att utesluta vegetabilier. Flexitarian-matkassen innehåller recept på mat som du kan fixa snabbt och enkelt – hejdå stressiga vardagskvällar (!) – och som är särskilt framtagna av kunniga dietister. Dietisterna har sett till att varje måltid innehåller de viktiga näringsämnen vi behöver. I synnerhet små, växande barnkroppar mår bra av denna balanserade kost. Som förälder kan man kämpa till förbannelse med att få barnen att smaka på det mesta. Vidga såväl dina som barnens vyer när det kommer till mat!

8 anledningar till att bli flexitarian

  1. Du behöver inte ge upp kött helt och hållet.
  2. Du får i dig mer fibrer och mindre fett när du börjar äta mera grönt.
  3. Du kan öka livslängden och minska risken för att till exempel få kroniska sjukdomar.
  4. Du kan enkelt kombinera en flexitarisk kosthållning med andra dieter såsom lågkalorikost.
  5. Du kan gå ner i vikt. Studier från stora institut i USA visar att vara flexitarian är ett av de topp tio bästa sätten för viktnedgång.
  6. Du kan få bättre kontroll över din diabetes, om du nu är diabetiker.
  7. Du kan minska risken för att få hjärt- och kärlsjukdomar.
  8. Du kan få pengar över till annat. Att äta kött till varje måltid kan vara dyrt.

Du får ekologisk och närproducerad mat i din kasse

Precis som du är leverantörerna av färdiga matkassar måna om miljön. Därför är nästan all mat i flexitarian-kassen ekologisk och närproducerad. Du gör naturen och klimatet en stor tjänst genom att minska din köttkonsumtion, de kravmärkta matvarorna i kassen är som grädden på moset både för dig själv och planeten jorden. Matkassarna gör det väldigt enkelt att tänka på miljön.