Uppdaterad:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Matkomfort

Något som gör att Matkomfort skiljer sig lite från andra aktörer när det gäller matkasse-utbudet, är att inget renodlat alternativ finns för varken gluten- eller laktosintoleranta. Företaget uppmanar istället gluten- och laktoskänsliga kunder att läsa innehållsförteckningarna noga och att eventuellt komplettera middagarna med till exempel egen pasta och bulgur.

Kockförberedda matkassar
Matkomfort logga
★★★★★ 4/5
    • Matkassar förberedda av kockar
    • Enbart svenska råvaror
    • Ingen bindningstid
    • Minimalt matsvinn

Pris

550-2495kr

Middagar

3-4 rätter

Personer

1-8 st

Per portion

59-197 kr st

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir
matkomfort

Utbud av matkassar

Premium

Premium är Matkomforts mest beställda kasse. Här finns ett fokus på god matkvalitet med färska och svenska råvaror. Det som du behöver i hemmet är salt, peppar och en stekpanna. I kassen finns fyra kompletta middagar, där man fritt kan välja antalet portioner (mellan 1 – 6 st).

Portionspris: Från 70,62 kronor

Sthlmslådan

Sthlmslådan är för den som inte vill äta rött kött. Med den här kassen får du istället fågel och fisk i rätterna, samt ett större fokus på grönsaker. Grönsakerna är ekologiska eller närproducerade. Sthlmslådan levereras med tre kompletta middagar, där antalet portioner per middag kan väljas fritt (mellan 1 – 6 st).

Portionspris: Från 84,44 kronor

Familjefavoriter

En matkasse med populära och snabblagade rätter (15 – 20 minuter i tillagningstid). Som alltid är huvudråvarorna färska och svenska. Totalt finns 28 barnvänliga rätter som levereras på en rullande sjuveckorsmeny. Finns i storleken fyra portioner fördelat på fyra middagar.

Portionspris: 66,25 kronor

Vrooom

Vrooom är för den som vill spendera så lite tid i köket som möjligt (5 – 10 minuter per måltid), utan att för den sakens skull kompromissa med kvaliteten på maten. Fem till 10 minuter är den tiden du faktiskt behöver jobba aktivt i köket. Rätterna tar längre tid innan de blir klara, men då är det istället ugnen eller spisen som får jobba. Finns i storleken 4 middagar för 4 personer.

Portionspris: 54,37 kronor

Leverans

Det är främst stockholmarna som Matkomfort riktar sig till, men även uppsalaborna kan få företagets kassar hem till dörren. Leveransområdet sträcker sig från Järna och Södertälje i söder till Uppsala i norr.

Leveranserna sker alltid på söndagar mellan klockan 14 och 22. Efter klockan 15 varje torsdag kan du få en mer precis leveranstid genom att logga in på ”Min sida” på Matkomforts webbplats. Under vintertid får du en leveranstid med en timmes felmarginal, medan felmarginalen halveras till en halvtimme sommartid. Är du inte hemma när leveransen sker ställer chauffören din kasse utanför dörren och informerar dig om detta via SMS.

Hur ofta du vill få leveranserna är upp till dig. Du kan till exempel välja att få matkassarna varje eller varannan vecka. Sju dagar innan tänkt leverans kan du avboka eller göra ändringar i beställningen.

Betalning

Betalning kan antingen ske med kort eller med faktura. Du som betalar med kort registrerar dig för kortbetalning på Matkomforts hemsida. Det som accepteras är VISA, Master Card eller American Express. Måndagen innan leverans, när beställningen är låst för ändringar, debiteras kortet.

Om du betalar med faktura skickas dessa varannan vecka, även om du får matkassar varje vecka. Via e-post gäller 10 kronor i fakturaavgift, medan pappersfakturor har en avgift på 25 kronor.

Så säger du upp dig

Om du vill avboka en leverans kan detta göras senast sju dagar innan den är tänkt att ske. Det här görs under ”Min sida” på Matkomforts webbsajt. Du kan annars nå dem på följande vis:

Telefon: 08-408 111 17

E-post: [email protected]

Därför ska du välja Matkomfort

Den största fördelen med Matkomfort är kanske att maten är förberedd när den levereras. I deras eget kök tillagas alla såser, tillbehör och grytor av kockar. Det här minimerar inte bara arbetet i köket för kunderna, utan gör också gott för smaken.

En annan fördel är att du kan få en ganska precis leveranstid. Många andra aktörer kan endast ge ett intervall på flera timmar. Med Matkomfort får du istället en leveranstid med en timmes felmarginal vintertid, och en halvtimmes felmarginal sommartid.

Ytterligare en anledning till att välja Matkomfort är att du inte behöver ha några basvaror hemma. Väljer du till exmepel Premiumlådan behöver du endast ha salt, peppar och något att steka i för att tillaga rätterna. Många andra matkasseföretag förutsätter att man har en rad olika basvaror i hemmet för att kunna fullfölja recepten till hundra procent – men så är alltså inte fallet här.