Uppdaterad:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Vegansk matkasse

Att få en vegansk matkasse hemlevererad varje vecka gör det betydligt lättare att vara vegan. Många svenskar har upptäckt fördelarna med att vara vegetarian och vegan så till den grad att veganismen är en växande trend. Idag har var tionde svensk en grön kosthållning och det sägs att i alla fall var tjugonde svensk är vegan.

Personer som praktiserar veganism äter inte nödvändigtvis nyttigt. Det finns massa veganskt godis, snacks, läsk och glass på marknaden, om man nu gillar att gotta till det. Det är inte heller alltid så lätt att äta en varierad grön kost när samhället man lever i fortfarande är inställt på en mer ”traditionell kosthållning” bestående av köttprodukter.

Ett par av de främsta anledningarna till varför det är så bra att få en vegansk matkasse hemlevererad varje vecka är att du får i dig just en varierad kost, får matinspiration och hela tiden ökar din kunskap om vegoköket. Med en vegansk kasse från någon av leverantörerna i listan här nedanför kan du maxa fördelarna med att vara vegan samtidigt som vardagen blir lättare. Se själv hur smidigt det är att beställa hem en matkasse!

Så kan en matkasse göra vardagen lättare

Recepten – egentligen hela menyer – i de veganska matkassarna är skapade för att du ska få i dig alla viktiga näringsämnen. Om man har lagat ett par balanserade måltider som får kroppen att må bra, kan det lätt bli så att man kör på samma koncept dag ut och dag in, att idétorkan sätter in. Det fiffiga med den veganska matkassen är att du alltid får nya idéer till maträtter. Gommen stimuleras likaså av nya smaker under varje måltid. En färdig matkasse gör helt enkelt matlagningen mer spännande, och medan du utforskar allt det goda gröna du kan äta lär du dig mer och mer om vegoköket.

5 saker du behöver tänka på med vegansk kost

 1. Du måste se till att balansera kosten så att du får i dig alla viktiga näringsämnen. En kasse med vegansk mat är av dietister planerad för att ge dig bra hälsa.
 2. Gör grönsakerna till varje måltids stjärnor. De fina råvarorna i matkassarna ligger till grund för ljuvliga smakexplosioner.
 3. Ät fullkornsmat såsom brunt ris och quinoa i stället för raffinerade produkter.
 4. Ha ett litet mellanmålsförråd med nötter och fröer hemma. Både nötter och fröer kan vara källor till protein.
 5. Ta inte för givet att vegansk mat är nyttigare än ”vanlig mat”. Du som beställer hem en grön och nyttig matkasse kan dock pusta ut. Varje recept är noga genomtänkt av dietisterna bakom de färdiga kassarna.

Grön och ekologisk mat hjälper dig att göra skillnad för miljön

vegansk matkasse

Vegansk mat behöver inte vara samma sak som ekologisk mat. Leverantörerna av de olika veganska matkassarna satsar dock på att fylla sina kassar med både KRAV-märkta och närproducerade matvaror för att åstadkomma minsta möjliga klimatpåverkan.

Många veganer sätter ett enormt stort värde på miljön och klimatet. Faktiskt kan kärleken till miljön vara den största anledningen till att många idag väljer en mer grön kost och skippar köttet.

En kasse med vegansk mat är ett billigt alternativ bland matkassarna

… men ger dig en minst lika bra smakupplevelse som de andra kassarna. En kost som inkluderar kött är oftast dyrare än en vegetarisk eller vegansk kosthållning. Därför är matkassarna med veganska ingredienser inte så sällan betydligt billigare än de som innehåller köttprodukter. Men bara för att det skiljer någon hundralapp per matkasse betyder det inte att kvaliteten på den veganska matkassen är sämre – tvärtom! Leverantörerna av färdiga matkassar fyller sina kassar med de absolut bästa råvarorna.

Du kan få prova på-pris på en matkasse med veganska ingredienser

Har du aldrig beställt hem en kasse mat från nätet? Då kan det vara svårt att veta vilken matkasse du ska välja. Kvaliteten på de olika kassarna är jämn, så mycket handlar om en smakfråga och prissättning. Leverantörerna som är listade här ovanför har generösa erbjudanden till sina nya kunder: du kan få ett prova på-pris som ger dig upp till 50 procent rabatt på din allra första veganska matkasse. Genom att utnyttja erbjudandet kan du testa dig fram och teckna ett abonnemang först när du vet vilken kasse med vegansk mat som passar dig bäst.

6 steg för att beställa hem en vegansk matkasse

 1. Skrolla upp till vår jämförelselista för veganska matkassar.
 2. Jämför priserna och villkoren för de olika matkassarna med veganska ingredienser. Tack vare vår lista kan du tydligt se vad som skiljer de olika kassarna åt och snabbt bilda dig en uppfattning om priserna.
 3. Välj en matkasse och leverantör som du vill prova på.
 4. Klicka dig vidare från vår länk till leverantörens nätbutik med matkassar.
 5. Gör din beställning. Är du ny kund hos leverantören? I så fall får du ett förmånligt prova på-pris på din första veganska matkasse.
 6. Vänta på att få hem matkassen och sätt sedan igång att laga vegansk mat därhemma!