Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Matkasse för familjen

Köket är den plats i hemmet som vi i Sverige spenderar mest tid tillsammans. Att laga mat tillsammans är ett perfekt sätt för familjen att umgås. Genom att beställa en matkasse för familjen kan ni sluta lägga tid på att planera era middagar och handla, och istället spendera tiden ihop och skapa matglädje.  

Vad innehåller en matkasse för familjen?

Det finns ett väldigt stort utbud av olika sorters matkassar med varierande innehåll. Vad det än är för kost du förhåller dig till och vilka preferenser du har, finns det en matkasse som passar dig. En matkasse består oftast av mellan tre till fem olika måltider som skickas ut till dig kontinuerligt. Du får hemskickat färska råvaror samt inspirerande och goda recept, framtagna av experter inom mat. Recepten som du får när du beställer en matkasse för familjen är anpassade för att uppskattas av både vuxna och barn. 

Fördelar med matkasse för familjen

Att använda sig av matkassar är ett perfekt sätt för dig och din familj att spara både tid och pengar. Det finns en rad fördelar med att beställa en matkasse för familjen istället för att försöka göra allt jobb själv. 

Nya recept varje vecka

Du slipper lägga tid på att leta recept. Att hitta ett inspirerande recept som alla i hushållet ska tycka om är enklare än vad det låter. Beställer du en matkasse är det redan klart och du kan checka av den punkten. Det händer lätt att man fastnar i vanor och håller sig till ett fåtal recept då det är svårt att komma på nya. Beställer du en matkasse får du prova på nya, spännande recept och måltider varje vecka. 

Få din mat levererad hem

Om du lyckas komma på ett recept som passar är det dags att gå och handla. Du behöver ta dig till affären, gå runt och leta varor, planera mängden varor du behöver, gå till kassan, packa in i bilen för att sedan ta dig hem. All den tid det tar att genomföra dessa uppgifter besparar du dig själv när du väljer att köpa en matkasse för familjen istället. 

Lättare att hålla kosten

Hur ofta följer du inköpslistan till punkt och pricka när du handlar? De flesta av oss kan inte hålla oss från att slänga ner en extra gottebit i kundvagnen när vi är i affären. Med en matkasse är det inte möjligt och det blir lättare för dig att hålla din kost. 

Minska ditt matsvinn

I Sverige slängs det en ofantligt stor mängd ätbar mat helt i onödan. Detta har en negativ påverkan på miljön. När du beställer en matkasse får du exakt den mängd råvaror som du behöver till dina måltider vilket gör att du inte kommer behöva slänga något. Matsvinnet minskar och du gör en insats för miljön samtidigt som du förenklar din vardag. 

Hur fungerar en matkasse?

Efter att du jämfört och valt ut den leverantör av matkasse som du vill beställa ifrån, väljer du hur många personer ni är i familjen. Du väljer sedan hur många olika recept du vill ska ingå i matkassen. Olika leverantörer har olika leveransdagar och det kan även skilja sig när det kommer till hur ofta de levererar matkassarna. Du kan välja att beställa en matkasse som en engångsföreteelse eller så väljer du att använda dig av en prenumeration. Då skickas kassen ut till dig automatiskt. Vissa matkasse-leverantörer erbjuder dig som kund att själv få välja vilka recept du vill ha i din kasse från ett urval på deras hemsida.