Uppdaterad:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

GI matkasse

GI är en förkortning för Glykemiskt Index och är en kost som syftar till att ge en stabil viktminskning. Det är också namnet på matkassar – en så kallad GI-matkasse – med innehåll som hjälper dig att komma igång med eller att fortsätta äta kosten utan en massa krångel.

gi-matkasse

Snarare än att dra ner på mängden mat att äta går GI-metoden ut på att välja livsmedel med ett lågt GI-värde. Med ett lågt GI-värde menas livsmedel med långsamma kolhydrater och som behåller kroppens mättnadskänsla längre än vad produkter med ett högt GI-värde gör.

Funderar du på att börja äta enligt GI-metoden men vet inte i vilken ände du ska börja? Vi, liksom leverantörerna av matkassar, vet hur svårt det kan vara att lägga om kosten och det är därför vi tycker att GI-matkassen är så bra. Jämför de olika kassarna här nedanför!

8 saker du bör tänka på om du ska börja med GI-metoden

 1. Du behöver inte äta en mindre mängd mat. Däremot behöver du byta ut ”vanlig mat” mot mat med ett lågt GI-värde, så att mättnadskänslan och energin varar längre. Samtliga recept och matvaror i kassen med GI-mat har byggt hela konceptet på denna för GI-metoden mest grundläggande princip.
 2. Du bör byta ut vitt bröd, mjöl, ris och vanlig pasta. Så vad ska du äta i stället? Fullkornsprodukter. Det finns till och med fullkornsbröd, om du nu inte kan tänka dig att skippa frukostmackan. Undvik dock att äta för mycket av dessa produkter.
 3. Du bör minska antalet potatisar på tallriken… Ät hellre grönsaker och bönor! Tack vare recepten i GI-matkassen smakar grönsakerna och bönorna jätte-jättegott.
 4. Du bör äta protein till varje måltid. Protein ökar både mättningskänslan och nivån av förbränningshöjande hormoner i kroppen. Kött, fågel, fisk, ägg, tofu och quorn är exempel på ypperliga proteinkällor.
 5. Du bör äta nyttiga fetter. Fisk, avokado, nötter och olivolja innehåller nyttiga fetter, som även kan öka kroppens förmåga till fettförbränning. En matkasse med GI-innehåll har just dessa hälsofrämjande fetter.
 6. Du bör äta mycket fibrer. Inte bara det att fibrer ger en bra mättnadskänsla, vissa av dem kan även sänka GI-värdet i kroppen. Prova till exempel linfrö, baljväxter eller vinäger! Dessutom mår de flesta magar väldigt bra av fibrer. Det gäller att hålla igång apparaten.
 7. Du bör sova mera och stressa mindre… För lite sömn och för mycket stress kan öka nivån av stresshormonet kortisol i kroppen, vilket kan leda till övervikt. Kroppen behöver vila.
 8. Du bör röra på dig så ofta du kan. Ökad muskelmassa, fett- och kaloriförbränning – visst är fördelarna med träning och motion fantastiska!?

Recepten och matvarorna i matkassen med GI-kost är framtagna av dietister

En kosthållning kan vara mer eller mindre bra. När du ska göra en så pass radikal livsstilsändring som att övergå till GI-kost är det bra att ha en dietist och kostexpert vid din sida. Allt innehåll i en GI-matkasse är bestämt och utvecklat av just en dietist, så du kan vara förvissad om att du får i dig den näring du behöver när du äter måltiderna.

En GI-matkasse innehåller matvaror med ett lågt GI-värde…

… alltså inte vitt bröd, vanlig pasta eller potatis. Men väl kvalitativt kött, fullkornsprodukter och näringsrika grönsaker. Det enda du behöver göra är att komplettera kassens innehåll med basvaror såsom kryddor och oljor och sedan är du redo att laga den delikata maten, som kommer få dig att märka en stor skillnad på kroppen. Matkassen med GI-mat har recept och ingredienser för upp till fem måltider och sex personer.

Ny kund-rabatt låter dig beställa din första färdiga kasse till ett förmånligt pris

Som ny kund kan du få upp till 50 procent rabatt på din första matkasse. Du kan också välja om du vill beställa en kasse på prov eller om du vill ha ett regelrätt abonnemang från början. Eftersom GI-kassen är uppbyggd kring matvaror som är något dyrare i mataffären, kan även matkassen vara något dyrare än de ”vanliga matkassarna”. När du märker hur gott kassen gör dig och din kropp kommer du tycka att den är värd varenda krona.

Så här beställer du en GI-kasse

 • Skrolla upp till vår prisjämförelselista. Där kan du se och jämföra olika GI-kassar från olika leverantörer.
 • När du har hittat en färdig matkasse du vill veta mer om, klicka dig vidare från vår länk till leverantörens nätbutik. Läs mer om kassen!
 • Gör din beställning, och glöm inte bort att utnyttja din ny kund-rabatt.