Uppdaterad:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Linas Matkasse

Linas Matkasse levererar i dagsläget ungefär en miljon portioner i månaden till sina kunder runt om i landet. De har bland annat utmärkt sig för sitt fokus mot hälsosam mat - portionerna innehåller maximalt 750 kalorier styck.

Sveriges största utbud
Linas Matkasse logga
★★★★★ 4.5/5
    • 80 valbara recept per vecka
    • Ingen bindningstid
    • Lokala råvaror
    • Nordens största leverantör av matkassar

Pris

659-1099kr

Middagar

3-5 rätter

Personer

2-4 st

Per portion

55-110 kr st

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir

Företaget marknadsför sig som en matkasse som gör det enkelt att äta gott och hälsosamt. Med den stora kundkretsen de har idag är det tydligt att de lyckats med sitt koncept.

Linas utbud av matkassar

Linas Matkasse är ett av de äldsta matkasseföretagen och har idag ett varierat utbud av matkassar med olika inriktningar. Till exempel finns det alternativ för den som är vegetarian och för den som är gluten- eller laktosintolerant. Läs vidare för att se de olika alternativen och vad portionspriserna är.

Klassiskt & Inspirerande

Linas Klassiskt & Inspirerande-kasse riktar sig främst mot familjer och serverar klassiska rätter.

fr. 659kr

527kr per kasse

fr. 55kr

45kr per portion

2-4 pers.

3-5 dagar

80 valbara rätter

Klassiska rätter

Vegetarisk/ Vegansk

Passar i första hand vegetarianer, men kan även vara ett alternativ för den som vill lära sig att laga vegetariskt eller den som bara vill äta mer grönt.

fr. 659kr

527kr per kasse

fr. 55kr

45kr per portion

2-4 pers.

3-5 dagar

Möjlighet för tillägg av fisk och fågel

Hälsosam, klimatsmart, näringsrik

Gluten/ Laktosfri

Linas Glutenfria & Laktosfria matkasse passar perfekt för dig som är intollerant.

fr. 659kr

527kr per kasse

fr. 55kr

45kr per portion

2-4 pers.

3-5 dagar

Glutenfria/laktosfria rätter

Enkelt och lättlagat

Matkassen för den som vill laga mat på enkelt vis. Matlagningstiderna beräknas till 25 – 35 minuter och lämpar sig utmärkt för den som helt enkelt vill spara tid eller som kanske är osäker på sin förmåga i köket.

fr. 659kr

527kr per kasse

fr. 55kr

45kr per portion

2-6 pers.

3-5 dagar

Lättlagade recept

Fokus på nyttighet

Barnkasse

”Lätt att laga, lätt att gilla”. Så marknadsför Lina den här matkassen som i första hand riktar sig till barn.

fr. 659kr

527kr per kasse

fr. 55kr

45kr per portion

2-4 pers.

3-5 dagar

Anpassad efter yngres smakpreferenser

25 – 35 minuters tillagning

Finns som gluten och laktosfri.

Express

Lämpar sig bra för den som har ont om tid eller helt enkelt vill stå i köket så lite som möjligt.

fr. 659kr

527kr per kasse

fr. 55kr

45kr per portion

2-4 pers.

3-5 dagar

Innehåller sunda, snabblagade rätter

ca 15 minuters tillagning

Finns som gluten och laktosfri.

Komplettera med varor från butiken

Som ett led i att göra det ännu enklare att pussla ihop vardagen kan du komplettera din kasse med varor från Linas Matbutik. Här kan du till exempel köpa hem tvättmedel, frukostmat, hushållspapper och annat som kan behövas i hushållet under veckan. I Matbutiken finns en särskild avdelning, ”Bra att ha hemma”, som visar de produkter du förväntas ha i hemmet för att kunna fullfölja recepten i nästkommande matkasse till hundra procent. Produkterna som visas i avdelningen anpassas efter just den matkasse som du har valt.

Leverans

Linas Matkasse är en av de kassar med störst verksamhetsområde. Företaget levererar över nästan hela landet, där Boden är den nordligaste staden och Ystad den sydligaste. Under fliken ”Mina sidor” på hemsidan kan du se vilken dag som just din kasse kommer. Det sker på söndagar eller måndagar, beroende på vilken stad och matkasse som avses.

Någon gång mellan 17 och 22 levereras kassarna till dörren. Chauffören kommer att ringa på och, om ingen är hemma, ställa kassen utanför ytterdörren och meddela detta över sms. Vissa basvaror, som krävs för att recepten ska kunna följas till hundra procent, finns inte med i kassen. Detta kan till exempel vara oljor och kryddor. Innan varje leverans skickas ett mail om vad som är bra att köpa in under helgen för att kunna följa recepten till punkt och pricka.

Betalning

Linas Matkasse uppger att de flesta kunder registrerar sitt betalkort eftersom det sparar tid. Kortet debiteras då per automatik onsdagen efter leverans. Det går även att betala via faktura på mail, där fakturan skickas till den e-postadress som angetts vid registreringen. Mailfakturan skickas onsdag efter leverans. Det går också att få en e-faktura och även då skickas fakturan, till bankkontot i det här fallet, onsdagen efter leverans.

Den som vill registrera sitt betalkort bör notera att VISA Electron inte fungerar. Det som accepteras är VISA och Mastercard/Eurocard. För att aktivera ett nytt betalkort loggar du in på ”Mina sidor”, klickar på ”Mitt Konto”, ”Betalsätt” och följer instruktionerna. Autogiro erbjuds inte och kontantbetalning accepteras ej. Notera att en kreditkontroll görs automatiskt när du registrerar dig som kund.

Så säger du upp dig

För att helt inaktivera din prenumeration och få ditt konto borttaget krävs kontakt med kundtjänst (se kontaktuppgifter nedan) via telefon eller mail. En paus i prenumerationen kan däremot göras på egen hand under ”Mina sidor”. För ändringar i prenumerationen gäller alltid en veckas framförhållning. Samma framförhållning krävs vid adressändring.

Kundtjänst

Linas Matkasse nås bäst via telefon eller e-post, eller genom ett kontaktformulär direkt på deras hemsida. Håll utkik efter en liten flik på höger sida märkt ”Kontakt”.

E-postadress: [email protected]
Telefonnummer: 0200 – 456 111

Kundtjänsten har öppet för samtal följande tider:

Måndag: 09:00 – 22:00
Tisdag: 09:00 – 17:00
Onsdag: 09:00 – 17:00
Torsdag: 09:00 – 17:00
Fredag: 09:00 – 12:00, 13:00 – 15:00
Lördag: Stängt
Söndag: 13:00 – 22:00

Därför ska du välja Linas Matkasse

Linas Matkasse är onekligen ett säkert kort. Det är en av Sveriges största matkassar och får ständigt goda omdömen från sina kunder (närmare bestämt ger 92 procent av kunderna företaget minst fyra av fem stjärnor i betyg).

En fördel med Linas Matkasse är deras matbutik där basvaror säljs. För att kunna göra varje recept riktigt gott krävs vissa kryddor och oljor som annars förväntas redan finnas i hemmet då kassen levereras. Med Linas Matbutik kan dessa basvaror enkelt handlas in.

Ett annat plus är utbudet av kassar med annorlunda recept och kost. Ett exempel på det är flexitariankassen, som låter dig äta mer grönt och mindre kött på ett enkelt vis. Ett annat exempel är inspirationskassen, som har fokus på recept som inspirerar.