Linas Matkasse

Linas Matkasse levererar i dagsläget ungefär en miljon portioner i månaden till sina kunder runt om i landet. De har bland annat utmärkt sig för sitt fokus mot hälsosam mat – portionerna innehåller maximalt 750 kalorier styck.

Företaget marknadsför sig som en matkasse som gör det enkelt att äta gott och hälsosamt. Med den stora kundkretsen de har idag är det tydligt att de lyckats med sitt koncept.

Antal personer2 – 4 stycken
Middagar per kasse3 – 5 stycken
Kampanjpris389 – 520 kr
Ord. pris599 – 799 kr
SnabblagatJa, max 20 min
LaktosfrittJa
VegetarisktJa
VegansktJa
Allergi anpassatJa
LeveransdagarMåndag & söndag
BindningstidNej, läs mer om detta nedan
BetalningKort, faktura, e-faktura
Trustpilot.com4,1 / 5 av 1089 omdömen
RabattkodSe här

Linas utbud av matkassar

Linas Matkasse är ett av de äldsta matkasseföretagen och har idag ett varierat utbud av matkassar med olika inriktningar. Till exempel finns det alternativ för den som är vegetarian och för den som är gluten- eller laktosintolerant. Läs vidare för att se de olika alternativen och vad portionspriserna är.

Linas Originalkasse

linas originalkasse

Linas Originalkasse riktar sig främst mot familjer och serverar klassiska rätter med annorlunda touch. Tillagningstid per rätt är mellan 25 – 45 minuter. Matkassen kommer med fem middagar för fyra personer. Även Linas Stora Originalkasse finns, och kommer då med fem middagar för sex personer. Är man ett mindre hushåll finns Linas Kasse för Två med liknande recept.

Portionspris: Från 38,30

Till Originalkassen

Linas Lättlagade kasse

linas lättlagade kasse

Matkassen för den som vill laga mat på enkelt vis. Matlagningstiderna beräknas till 25 – 35 minuter och lämpar sig utmärkt för den som helt enkelt vill spara tid eller som kanske är osäker på sin förmåga i köket. Förutom att recepten är lättlagade, finns som vanligt ett fokus på nyttighet. Linas Lättlagade Kasse kan väljas för två personer (fyra middagar), fyra personer (tre middagar) eller sex personer (tre middagar).

Portionspris: Från 47,16 kronor

Till Lättlagade kassen

Linas Flexitariankasse

linas flexitariankasse

Ett alternativ för den som vill äta mer vegetariskt och mindre animaliskt. Lämpar sig inte för vegetarianer då matkassen innehåller den del kött, dock i mindre mängder än i originalkassen. Ett enkelt sätt att äta nyttigare och mer miljömedvetet. Tillagningstiden för recepten uppskattas till 25 – 45 minuter. Kassen kommer med fyra middagar för fyra personer.

Portionspris: 49,93 kronor

Till Flexitariankassen

Linas Barnkasse

linas barnkasse

”Lätt att laga, lätt att gilla”. Så marknadsför Lina den här matkassen som i första hand riktar sig till barn. Maten fungerar visserligen för hela familjen, men är anpassad efter de yngres smakpreferenser. Recepten i kassen beräknas ta ungefär 25 – 35 minuter att tillaga och är tänkt för fyra personer (fördelat på antingen tre eller fem middagar). Finns även utan gluten och laktos, då i storleken fem middagar för fyra personer.

Portionspris: Från 41,45 kronor

Till Barnkassen

Linas Vegetariska Kasse

linas vegetariska kasse

En kasse med vegetariska recept. Passar i första hand vegetarianer, men kan även vara ett alternativ för den som vill lära sig att laga vegetariskt eller den som bara vill äta mer grönt. Mjölkprodukter och ägg förekommer. Rätterna uppskattas ta mellan 25 och 45 minuter att tillaga och är tänkt för fyra personer fördelat på tre middagar.

Portionspris: Från 49,90 kronor

Till Vegetariska kassen

Linas Originalkasse 70 % EkE

linas originalkasse eko

Familjevänliga recept med minst 70 % ekologiska varor. En kombination av klassiska och nya rätter som gör matlagningen varierad och rolig. Bra för den som vill äta miljömedvetet. Matlagningstiden är 25 – 45 minuter. I kassen kommer fem middagar för fyra personer.

Portionspris: Från 49,95 kronor

Till originalkasse eko

Linas Inspirationskasse

linas inspirationskasse

Den som vill liva upp sin matlagning och i huvudsak köper en matkasse för inspiration kan överväga Linas Inspirationskasse. Här finns husmanskost på annorlunda vis och spännande rätter. Rätterna tar ungefär 30 till 45 minuter att tillaga. Kan väljas i storlekarna 4 personer – 3 dagar eller 2 personer – 4 dagar.

Portionspris: Från 54,08 kronor

Till inspirationskassen

Linas Supersnabba Kasse

linas supersnabba kasse

Linas Supersnabba Kasse innehåller ”sund mat” som går snabbt att laga. Beräknad tillagningstid är 15 minuter. Lämpar sig bra för den som har ont om tid eller helt enkelt vill stå i köket så lite som möjligt. I kassen kommer fyra middagar för fyra personer.

Portionspris: Från 53,06 kronor

Till supersnabba kassen

Komplettera med varor från butiken

Som ett led i att göra det ännu enklare att pussla ihop vardagen kan du komplettera din kasse med varor från Linas Matbutik. Här kan du till exempel köpa hem tvättmedel, frukostmat, hushållspapper och annat som kan behövas i hushållet under veckan. I Matbutiken finns en särskild avdelning, ”Bra att ha hemma”, som visar de produkter du förväntas ha i hemmet för att kunna fullfölja recepten i nästkommande matkasse till hundra procent. Produkterna som visas i avdelningen anpassas efter just den matkasse som du har valt.

Leverans

Linas Matkasse är en av de kassar med störst verksamhetsområde. Företaget levererar över nästan hela landet, där Boden är den nordligaste staden och Ystad den sydligaste. Under fliken ”Mina sidor” på hemsidan kan du se vilken dag som just din kasse kommer. Det sker på söndagar eller måndagar, beroende på vilken stad och matkasse som avses.

Någon gång mellan 17 och 22 levereras kassarna till dörren. Chauffören kommer att ringa på och, om ingen är hemma, ställa kassen utanför ytterdörren och meddela detta över sms. Vissa basvaror, som krävs för att recepten ska kunna följas till hundra procent, finns inte med i kassen. Detta kan till exempel vara oljor och kryddor. Innan varje leverans skickas ett mail om vad som är bra att köpa in under helgen för att kunna följa recepten till punkt och pricka.

Betalning

Linas Matkasse uppger att de flesta kunder registrerar sitt betalkort eftersom det sparar tid. Kortet debiteras då per automatik onsdagen efter leverans. Det går även att betala via faktura på mail, där fakturan skickas till den e-postadress som angetts vid registreringen. Mailfakturan skickas onsdag efter leverans. Det går också att få en e-faktura och även då skickas fakturan, till bankkontot i det här fallet, onsdagen efter leverans.

Den som vill registrera sitt betalkort bör notera att VISA Electron inte fungerar. Det som accepteras är VISA och Mastercard/Eurocard. För att aktivera ett nytt betalkort loggar du in på ”Mina sidor”, klickar på ”Mitt Konto”, ”Betalsätt” och följer instruktionerna. Autogiro erbjuds inte och kontantbetalning accepteras ej. Notera att en kreditkontroll görs automatiskt när du registrerar dig som kund.

Så säger du upp dig

För att helt inaktivera din prenumeration och få ditt konto borttaget krävs kontakt med kundtjänst (se kontaktuppgifter nedan) via telefon eller mail. En paus i prenumerationen kan däremot göras på egen hand under ”Mina sidor”. För ändringar i prenumerationen gäller alltid en veckas framförhållning. Samma framförhållning krävs vid adressändring.

Kundtjänst

Linas Matkasse nås bäst via telefon eller e-post, eller genom ett kontaktformulär direkt på deras hemsida. Håll utkik efter en liten flik på höger sida märkt ”Kontakt”.

E-postadress: [email protected]
Telefonnummer: 0200 – 456 111

Kundtjänsten har öppet för samtal följande tider:

Måndag: 09:00 – 22:00
Tisdag: 09:00 – 17:00
Onsdag: 09:00 – 17:00
Torsdag: 09:00 – 17:00
Fredag: 09:00 – 12:00, 13:00 – 15:00
Lördag: Stängt
Söndag: 13:00 – 22:00

Därför ska du välja Linas Matkasse

Linas Matkasse är onekligen ett säkert kort. Det är en av Sveriges största matkassar och får ständigt goda omdömen från sina kunder (närmare bestämt ger 92 procent av kunderna företaget minst fyra av fem stjärnor i betyg).

En fördel med Linas Matkasse är deras matbutik där basvaror säljs. För att kunna göra varje recept riktigt gott krävs vissa kryddor och oljor som annars förväntas redan finnas i hemmet då kassen levereras. Med Linas Matbutik kan dessa basvaror enkelt handlas in.

Ett annat plus är utbudet av kassar med annorlunda recept och kost. Ett exempel på det är flexitariankassen, som låter dig äta mer grönt och mindre kött på ett enkelt vis. Ett annat exempel är inspirationskassen, som har fokus på recept som inspirerar.