Uppdaterad:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Middagsfrid matkasse

Matkassar som ger dig godare vanor
Middagsfrid logga
★★★★★ 4/5
    • Måltider framtagna av kockar
    • Nyttiga matkassar
    • Mängder av recept att välja mellan
    • Möjligheten att få mer färdiglagat

Pris

589-1059kr

Middagar

3-5 rätter

Personer

2-4 st

Per portion

53-102 kr st

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir

Middagsfrid startade 2007 och kännetecknas av ett starkt fokus på ekologiska och svenska varor. Leveransområdet är stort med över 300 postorter, dit boende kan få företagets matkassar levererade hem till dörren.

Utbud av matkassar

Till skillnad från en del andra aktörer på marknaden, har Middagsfrid inget alternativ för gluten- eller laktosintoleranta. Något de har som gör att deras utbud sticker ut lite från mängden är tilläggsprodukterna Frukostkassen och Fruktkassen.

Originalkassen

En av Middagsfrids mest populära matkassar. Här serveras rätter med kött, fisk och fågel samt vissa helvegetariska rätter. Kan väljas i storlekarna 3 eller 5 middagar för fyra personer, eller 4 middagar för 2 personer.

Portionspris: Från 47,25 kronor

Barnkassen

Barnkassen kommer med populära och klassiska recept som passar både stora och små. I recepten finns kött, fågel och fisk men också ett stort fokus på grönsaker. Kan endast väljas i storleken 4 middagar för 4 personer.

Portionspris: 49,68 kronor

Vegokassen

Vegokassen passar utmärkt för den som vill äta vegetariskt men som själv saknar inspiration att variera maten i tillräckligt hög grad. Minst hälften av råvarorna i Vegokassarna är ekologiska. Finns i storleken 3 middagar för 4 personer.

Portionspris: 56,25 kronor

Flexitariankassen

Flexitariankassen lämpar sig väl för den som vill äta mindre kött och mer grönt, utan att för den sakens skull avstå animaliska produkter helt och hållet. Recepten baseras på fina grönsaker efter säsong samt färsk fisk och fågel. Finns i två storlekar; 4 middagar för 2 personer eller 4 middagar för 4 personer.

Portionspris: 49,68 kronor

Snabba Kassen

Med snabba kassen kan den aktiva tiden i köket reduceras markant. Rätterna, som görs på rött kött, fågel och fisk (även vegetariska rätter förekommer) tar mellan 15 – 25 minuter att tillaga. Finns i storleken 3 middagar för 4 personer.

Portionspris: 66,25 kronor

Frukostkassen (Tilläggsprodukt)

Frukostkassen är en tilläggsprodukt och kan således inte beställas ensamt. I kassen finns 5 frukostar för 4 personer med ingredienser som bland annat juice, fil, ekologiska ägg och utvald granola.

Portionspris: 19,75 kronor

Fruktkassen (Tilläggsprodukt)

Fruktkassen har ett starkt fokus ekologiska varor, och bananerna är alltid KRAV-märkta. Vilka frukter som följer med varierar från vecka till vecka. Ordinarie pris är 145 kronor för 3 – 3,5 kilo frukt.

Leverans

Leveranserna sker antingen på tisdagar, måndagar eller på söndagar beroende på var du bor. Innan leveransen sker får du ett mail och ett SMS med vilka basvaror du behöver ha i köket för att kunna fullfölja kommande veckas recept. Leveransområdet är stort, med över 300 postorter som kan välja få att matkassen antingen varje eller varannan vecka.

Om du vill göra ändringar eller avboka en leverans kan detta göras på ”Mina Sidor”. För att ändringen ska gå igenom krävs dock att du är ute minst 9 dagar i förväg. Beroende på hur leveranserna sker i ditt område kan du ha möjlighet att byta leveranstid, leveransdag och leveransfrekvens. Vanligtvis sker leveranserna mellan 17 – 22, men kan i Malmö och Lund ändras till 13 – 17. I vissa centrala områden kan söndagsleverans väljas till en kostnad av 50 kronor extra.

Betalning

Du kan välja att betala med kort, e-faktura eller pappersfaktura (45 kr i avgift). Väljer du att betala med kort kommer en krona att reserveras för att kontrollera att det fungerar. Kronan får du tillbaka inom några dagar.

Kortet kommer att debiteras automatiskt ungefär fem dagar innan leverans. Finns inte tillräckligt med pengar på kortet när beloppet ska dras, får du instruktioner via e-post om hur du betalar till Middagsfrids bankgiro.

Så säger du upp dig

Uppsägning kan ske när som helst och inga bindningstider finns. På ”Mina Sidor” på Middagsfrid webbplats kan du själv administrera din prenumeration. Förutom att säga upp din prenumeration, kan du också avboka enskilda leveranser eller ändra din leveransfrekvens här.

Därför ska du välja Middagsfrid

Ett skäl till att välja Middagsfrid är att en stor vikt läggs vid att hitta bra råvaror. Kött och fågel är alltid svenskt och andelen ekologiska varor har ett genomsnitt på över 30 procent. Väljer du Vegokassen är dock alltid minst hälften av varorna ekologiska.

Ett annat skäl till att välja Middagsfrid är möjligheten att bidra till en starkare konsumentröst. Vid flera tillfällen har företaget kontaktat producenter om varor de inte anser håller måttet, och också fått producenterna att ändra i sina rutiner. Till exempel fick Middagsfrid storföretaget Zeta att ta fram en pasta gjord på ägg från frigående höns.

Överlag är företaget ett säkert kort för den som vill ha en bra och enkel matkasse. Middagsfrid var först ut i en bransch som numera finns över stora delar av världen.