Uppdaterad:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Glutenfri matkasse

När en familjemedlem får diagnosen glutenintolerans, så kallad celiaki, får hela familjen ofta göra en livsstilsförändring. Många kan känna en viss stress och oro inför att ändra kosten, det är trots allt mycket mer bekymmersfritt att kunna äta ”vanlig mat”. En glutenfri matkasse ger alla som inte tål gluten en chans till matglädje i vardagen.

Ibland kan man leta glutenfria produkter till förbannelse och när man väl hittar de matvaror man behöver är det inte ens säkert att man har fått tag på det perfekta receptet. Man kan sällan byta ut mjöl mot glutenfria alternativ rakt av.

Leverantörerna av färdiga matkassar har verkligen tänkt till. Genom att skapa en glutenfri matkasse förser de hushåll med recept och matvaror på glutenfri mat med högt näringsvärde och som smakar riktigt, riktigt gott. Jämför matkassarna här nedanför för att ta ett första steg mot en enklare vardag!

Det här innebär glutenintolerans

När man är glutenintolerant är man allergisk mot det protein som finns i gluten. Bland annat vete, råg och korn innehåller gluten, med andra ord flera av de mest grundläggande produkterna i vår matkultur. Om man äter matvaror med gluten och är allergisk mot dem får man inflammation i tunntarmen. Då kan kroppen inte ta upp näringsämnena i maten och man kan få följande symptom:

 • Diarréer och gaser i magen
 • Trötthet och nedstämdhet
 • Viktnedgång
 • Värk och ömhet i skelettet, området vid revbenen kan kännas särskilt utsatt
 • Blåsor i munnen
 • Illamående och kräkningar
 • Blåsor på huden
 • Infertilitet

glutenfri matkasseEn glutenfri matkasse innehåller middagar för hela familjen

Som listan med symptom här ovanför indikerar kan glutenintolerans ställa till det för hälsan, så om man är allergisk ska man inte utsätta sig för mat med gluten. Man ska i stället satsa på glutenfria alternativ. Det finns mängder av skäl till varför en glutenfri matkasse är ett bra alternativ för hushållet – här kommer några av dem:

 • Slipp krånglet med att leta upp glutenfria matvaror
 • Få recept som är helt anpassade efter kosten
 • Förse kroppen med näringsrik mat för att stärka hälsan och orka mer.

Varje kasse mat innehåller upp till fem middagar för två till fyra personer. Samtliga ingredienser med gluten, som finns i de ”vanliga matkassarna”, är utbytta mot glutenfria alternativ. Recepten är även anpassade därefter. De planerade måltiderna består av varierade ingredienser: från kött, fisk och fågel till grönsaker, sojaprotein och nötter.

Recepten i barnkassen med glutenfria matvaror är anpassade efter en hektisk vardag

De flesta av leverantörerna som gör hemleverans av mat har en så kallad barnkasse. Denna matkasse är särskilt anpassad efter barnfamiljers hektiska vardag. Det finns en glutenfri variant på barnkassen, och i det här fallet går det snabbt och smidigt att tillaga maten: cirka 30 minuter.

Leverantörerna erbjuder prova på-pris på den glutenfria kassen

Oavsett vilken leverantör du beställer din färdiga matkasse från, kan du få ett förmånligt prova på-pris vilket kan ge dig upp till 50 procent rabatt på din allra första kasse. Om du inte känner för att teckna ett helt abonnemang före du har provat vad den glutenfria matkassen har att erbjuda, kan du beställa hem en enda kasse.

Så här får du en kasse hemlevererad

 1. Skrolla upp till vår prisjämförelselista och ta en titt på de olika glutenfria matkassarna. Här får du en bra överblick av kassarna.
 2. Bestäm dig för en kasse du vill veta mer om och klicka på länken som leder dig vidare till leverantörens nätbutik.
 3. Gör din beställning av matkassen med glutenfri mat där. Du kan välja att få en kasse åt gången eller att abonnera på en kasse veckovis.
 4. Vänta på att få maten hemlevererad.
 5. Börja laga maten! Om du har barn kan du enkelt engagera dem i matlagningen och på så sätt få mer tid tillsammans med dem.