Uppdaterad:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Vegetariska matkassar

Nyfiken på färdiga vegetariska matkassar? Du är inte ensam. De senaste åren har det gröna köket nämligen fått ett rejält uppsving. Idag är 10 procent av svenskarna vegetarianer eller veganer och det tycks inte finnas något stopp på matglädjen och kreativiteten i köken.

Vegokokböcker, restaurangmenyer med flera matalternativ för vegetarianer, ett allt större utbud av vegetariska livsmedelsprodukter i mataffärerna – och nu vegetariska matkassar. För bara några år sedan hade nog ingen person som ville ha en vegetarisk kosthållning kunnat drömma om alla dessa möjligheter.

Jämför vegetariska matkassar

På grund av olika anledningar väljer många svenskar idag även att varva mer ”traditionell mat” med grönt, och en hel del hushåll äter vegetariskt flera gånger i veckan. Funderar du också på att testa vegetariskt eller behöver du inspiration? Med en vegetarisk matkasse är det varken särskilt svårt att ta steget eller att laga helt delikat grön mat.

5 skäl att beställa hem en vegetarisk matkasse

 1. Den vegetariska matkassen innehåller bra och nyttig mat som kan ge dig bättre hälsa. Tack vare den varierade kosten i matkassarna får du i dig de näringsämnen du behöver för att kunna må bra. Som till och med Harvardläkarna påpekar på sin egen hälsosajt Harvard Health Publications kan en vegetarisk kosthållning minska risken för kroniska sjukdomar och deras inverkan på kroppen – men då gäller det förstås att äta varierat.
 2. Matkassarna med grönt innehåll är bra för klimatet och miljön. Idag är många miljökunniga överens om att en grönare kost är bra för klimatet och miljön – liksom för oss människor som bor på jorden. Vill du göra vår planet en tjänst? Beställ i så fall hem en vegetarisk matkasse och ät grönt i alla fall ett par gånger i veckan.
 3. Mat hem till dörren och recept att följa gör tröskeln till en ny kost lägre. När vardagen är som mest vardaglig är det inte alltid så lätt att helt plötsligt börja äta vegetariskt. Ny kost kan kräva förberedelser, men om du beställer hem en vegetarisk matkasse kan du snabbt och enkelt komma igång med din nya livsstil.
 4. Med en vegetarisk matkasse får du alltid ny inspiration. Nya smaker, nya idéer – det är kul att laga och äta mat.
 5. Färdiga matkassar ger dig tid över till annat… Om du nu inte är ett fan av att planera, handla och laga mat kan du ha stor glädje av att få en färdig matkasse direkt hem till dörren. I stället för att lägga ner massa tid i mataffären och köket kan du satsa på dig själv och/eller umgås med de personer du tycker om.

Det här innehåller matkassen med vegetarisk mat

vegetarisk matkasse

Den vegetariska matkassen är inte samma sak som en vegansk matkasse, även om innehållen påminner om varandra. I det här fallet är maten lakto-ovo-vegetarisk, med vilket det menas att recepten kan ha ingredienser som innehåller både mjölk och ägg.

En vegetarisk matkasse innehåller vanligen matvaror – till exempel grönsaker – och recept för tre-fyra middagar, som räcker till två till fyra personer. Det enda du behöver komplettera med är basvaror såsom smör, olja, mjöl och kryddor.

En kasse med vegetarisk mat är ett billigt alternativ bland matkassarna…

… men inte mindre godare. Att äta kött med tillbehör varje dag kan vara ganska kostsamt, då det är dyrt att framställa kött. Vegetarisk mat kan vara betydligt billigare eftersom den inte tär lika mycket på jordbruksresurserna. Det lägre priset på grön kost märks även på matkassarna. En vegetarisk matkasse är vanligen billigare än de kassar som innehåller kött.

Du kan få prova på-pris på en grön och nyttig matkasse

När du för första gången ska beställa hem en kasse mat från nätet kan det vara svårt att veta vilken matkasse du ska välja. Alla vegetariska kassar är trots allt gröna och nyttiga. Det är därför prova på-priserna är så bra. De kan ge dig en ny kund-rabatt på upp till 50 procent. Testa dig fram och teckna ett abonnemang hos en leverantör först när du vet vilken matkasse som passar dig bäst.

Så här beställer du hem en vegetarisk matkasse

 • Bläddra upp till vår lista med olika vegetariska matkassar.
 • Jämför priserna och villkoren för de olika kassarna med grön och nyttig mat. Vi har gjort det hela tydligt för dig.
 • Välj en matkasse och leverantör.
 • Klicka dig vidare från vår länk till leverantörens online-butik med matkassar.
 • Gör din beställning. Om du är ny kund hos leverantören får du automatiskt ett förmånligt prova på-pris, som kan ge dig upp till 50 procent rabatt på din vegetariska matkasse.
 • Vänta på att få kassen levererad hem till dig och sätt sedan igång att skapa i köket!