Uppdaterad:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

City Gross Matkasse

”Sveriges billigaste matkasse”. Så marknadsför City Gross sina matkassar på hemsidan. Att deras matkassar faktiskt är billiga är svårt att säga emot. Här går det nämligen att beställa kassar med portionspris på under 30 kr/portion. Bakom lågprisrecepten ligger kända kockar som Tina Nordström och Benny Cederberg.

Bygg ihop din egen matkasse
City Gross logga
★★★★★ 4/5
  • Skräddarsy din egen matkasse
  • Stort urval av olika recept
  • Välj recept ur veckomenyerna
  • Hämta upp kassen i närmaste butik

Pris

469-1089

Middagar

3-5 rätter

Personer

2-6 st

Per portion

Varierar beronde på valda recept st

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir
city gross matkasse

Utbud av matkassar

City Gross erbjuder, i likhet med de flesta andra matkasseföretag, flera olika matkassar där alla bör kunna hitta en som passar just dem. Den som är gluten- eller laktosintolerant, vegetarian eller den som bantar kan använda sig av tjänsten – bara man väljer rätt typ av matkasse.

Även sajten Testat.nu har recenserat City gross högt i en djupgående analys av alla matkassar på den svenska marknaden.

bamses matkasse

Bamses Barnkasse

En middag för hela familjen, där barnen är i fokus. Nyttiga, populära och snabblagade recept i kombination med roligt pyssel i receptbladet gör det här till en matkasse som lämpar sig mycket bra för barnfamiljen. Finns i storlekarna tre, fyra eller fem middagar för fyra personer.

ekologiska matkassen

Ekologisk Matkasse

I den ekologiska matkassen strävar City Gross efter minst tre fjärdedelar ekologiska råvaror. Dessa väljs utifrån rådande säsong och utbud. Kassen finns i en storlek; fyra middagar för fyra personer.

flexitarian

Flexitarian Matkasse

Flexitarian vänder sig till den som gärna vill äta mer grönt och som vill lära sig att laga vegetarisk mat, utan att för den delen vara vegetarian fullt ut. Kassen innehåller kött, men mindre så än andra kassar som erbjuds. Bra för både hälsan och miljön. Finns i storleken fyra middagar för fyra personer.

glutenfri matkasse

Glutenfri Matkasse

Den glutenfria matkassen innehåller både ”inspirerande” och ”enkla” middagar. Recepten är anpassade för hela familjen och är alltså helt fria från gluten. Kassen kan endast väljas i en storlek, som är fem middagar för fyra personer.

klassiska matkassen

Klassisk Matkasse

Den klassiska matkassen har sina styrkor i sin enkelhet och sitt låga pris, samt att de populära recepten är anpassade för hela familjen. Matkassen kan väljas i fyra olika storlekar; 5 middagar för fyra personer, tre personer eller två personer eller tre middagar för fyra personer.

laktosfria matkassen

Laktosfri Matkasse

Att äta laktosfritt behöver inte kosta särskilt mycket. City Gross laktosfria matkasse innehåller laktosfria och populära recept som är anpassade för hela familjen, samtidigt som det är en av deras billigare kassar. Kan endast väljas i storleken fem middagar för fyra personer.

vegetariska matkassen

Vegetarisk Matkasse

En vegetarisk matkasse med enkla recept som tillagas på grönsaker utplockade enligt säsong. Notera att kassen innehåller både ägg och mejerivaror och lämpar sig således inte för veganer. Kassen finns i tre olika storlekar; tre, fyra eller fem middagar för fyra personer.

flexkassen

Flexkassen

Flexkassen är för den som älskar variation. Efter att ha tryckt på ”Lägga till” på webbsidan kan du enkelt börja byta, lägga till och ta bort recept. På City Gross hemsida finns hundratals recept att välja mellan, där priset per portion och beräknad tillagningstid står tydligt utmarkerat. Även storleken är flexibel. Du kan välja mellan 3 – 7 recept för 2 – 12 personer.

Viktväktarna

City Gross erbjuder, tillsammans med Viktväktarna, kalorisnåla varianter av sina kassar där recepten beräknas med SmartPoints (ett system som används för att hålla koll på kalori-intaget). Följande kassar finns med SmartPoints-beräknade recept:

 • Vegetariska kassen. Tre middagar för fyra personer.
 • Viktväktarnas Matkasse. Tre, fyra eller fem middagar för fyra personer eller fem middagar för två personer.
 • Laktosfria kassen. Fem middagar för antingen två eller fyra personer.

Komplettera med varor från butiken

En fördel med en aktör som City Gross, som har ett stort sortiment i övrigt, är att du enkelt kan komplettera din matkasse med andra varor du behöver. Det kan till exempel vara blöjor, tvättmedel, frukostmat eller andra varor som kan levereras i samband med din matkasse. Lämpar sig utmärkt för den som vill spara tid och minska sina besök till affären så långt det går. Det här gör även City Gross till ett bra alternativ för den som inte har bil – allt handlande kan helt enkelt skötas från hemmet.

Leverans

Hemleveransen, som kostar 50 kronor, sker vanligtvis på måndagar 17 – 22, men till vissa postnummer på söndagar (samma tider på kvällen). Dagen innan leverans får du ett SMS med mer detaljerad information kring leveransen. Det är också genom SMS du får notifikationer om något oväntat skulle hända. Är du inte hemma när leveransen sker ställer chauffören dina varor utanför dörren och skickar ett SMS. Du som inte vill ha leverans varje vecka kan välja vilka veckor du önskar dina varor.

Du har också möjlighet att hämta ut kassarna i en butik och undkommer på så vis leveranskostnaden. Upphämtningen kan göras mellan kockan 16 och 19 på måndagar. Om du missar att hämta upp kassarna ställer personalen in dina varor i ett kylrum för upphämtning dagen efter.

Betalning

De flesta väljer att betala med betal- eller kreditkort. De kort som accepteras är VISA, Mastercard och Maestro. Pengarna dras från ditt konto samma dag som leverans, men reserveras redan på tisdagen veckan innan. När du registrerar ett kort första gången kommer du märka att 1 krona reserveras från ditt konto. Det här är för att kontrollera att kortet fungerar. Vid första leveransen betalas kronan tillbaka.

Det går även att betala via faktura, men då tillkommer en avgift på 30 kronor per betalningstillfälle. Det är bra att känna till att en kreditprövning och kreditupplysning tas om du väljer att betala på det här viset. När fakturan har kommit ska den betalas inom 10 dagar.

Så säger du upp dig

Uppsägningen görs bäst via nätet. Du har ingen bindningstid utan endast en uppsägningstid som är på sju dygn. Om du inte vill säga upp prenumerationen helt och hållet kan du göra avbrott i den genom att gå in på ”Mina Sidor” och sedan ”Prenumeration”.

Kundtjänsten nås, förutom genom hemsidan, på följande vis:

Telefon: 0771-23 24 25


E-post: [email protected]

Varför välja City Gross matkasse?

Det finns flera skäl till att välja City Gross matkasse, där det främsta kanske är priset. Som kan läsas ovan i den här texten är portionspriserna väldigt låga, och i förhållande till andra matkassar kan många kronor per portion sparas.

Men det är inte bara priserna som talar för City Gross. De har helt klart lyckats ta fram en tjänst som passar alla, oavsett om ni är en barnfamilj, om du bantar, är vegetarian eller laktos- eller glutenintolerant. Det som främst utmärker sig vad gäller alternativa recept är samarbetet med ViktVäktarna. För den som bantar och som redan använder sig av Viktväktarna och deras SmartPoints-system, är Viktväktar-kassarna både ett smidigt och billigt alternativ.