Uppdaterad:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

GI-boxen

GI-boxen är en matkasse med ett tydligt koncept – att hjälpa kunden gå ner i vikt och äta mer hälsosamt. Istället för en matkasse med råvaror och medföljande recept, får mottagaren här 20 frysta färdigrätter. Leveransen sker varannan vecka med mat som är tänkt att räcka till både lunch och middag under fem av veckans sju dagar. Receptförslag följer med för de dagar (t.ex. helgerna) då maten lagas själv. Därutöver ingår coachning via e-post för att få hjälp med att äta nyttiga frukostmåltider och bra mellanmål. Även hjälp med träning ingår.

Färdiglagade Gi-rätter direkt till dörren
Gi-Boxen logga
★★★★★ 4.3/5
  • Daglig kostcoachning och träningstips
  • Prisvärda och enkla måltider
  • Lunch och middagar levererade till dörren
  • Näringsrik och balanserad kost

Pris

699-2195kr

Middagar

10-40 boxar

Personer

1 st

Per portion

55-79kr st

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir
gi-boxen

Rätter och utbud

Rätterna är framtagna för dig som vill äta enligt GI-metoden på ett enkelt sätt. Måltiderna är givetvis utformade därefter. GI-boxen erbjuder totalt tio olika maträtter (två av varje rätt medföljer), med ett portionspris på 64,25 kronor. Exempel på rätter som ingår är:

 • Chicken Kerala. Indisk kyckling med råris och grillad röd paprika, broccoli och spenat. Innehåller 415 kcal och 7 % protein. 
v
 • Laxburgare. Edamamebönor, vaxbönor, ärtor, vildris och en frisk citrussås serveras till dessa laxburgare. Rätten innehåller 407 kcal och 27 % protein.
 • Köttbullar Julienne. Köttbullar där färsen blandats med grönsaker för att förstärka smaken. Serveras med quinoa, som ökar mättnadskänslan, höjer proteinvärdet och ger ett bra GI för hela måltiden. Innehåller 480 kcal och 21 % protein.

GI-boxen för företag

GI-boxen riktar sig inte bara mot privatpersoner, utan även mot företag. För en månadskostnad på 995 kronor ingår bland annat:

 • Installation av en stor frys där maten kan förvaras.
 • Service och underhåll av nämnda frys. Kostnadsfri upphämtning om avtalet säg upp.
 • Gratis leverans vid beställning av 120 rätter eller fler.
 • Ett specialpris på matboxarna (35 kronor per måltid).

Företaget får även hälsomail med tips, guidning och inspiration till personalen en gång i månaden.

Leverans

När du lägger din beställning ges du besked om vilka leveransdagar som gäller för dig och ditt postnummer. Leveransen kan antingen ske på söndagar mellan klockan 15 och 22 eller mellan 17 och 22 på måndagar och tisdagar. Maten levereras fryst till din dörr och håller i ett antal timmar, men den bör läggas in i frysen så fort som möjligt. Om du inte är hemma när leveransen sker lämnar chauffören varorna utanför din dörr och skickar ett sms. Om du vill göra ändringar i din leverans, till exempel avboka den eller flytta fram den, måste detta göras senast innan klockan 12 på onsdagen innan inbokad leverans.

Betalning

Standardpriset för tvåveckorsprogrammet är 1295 kronor och inkluderar då 12 procent moms. I priset ingår 20 maträtter (två av varje smak), coachning, tillgång till GI-boxens receptbas samt träningsprogram. För dig som betalar med kreditkort går transaktionerna genom PayEx. För dig som vill betala med faktura går istället transaktionerna genom Klarna. Betalningsvillkor för betalning per faktura är två veckor. Notera att en fakturaavgift på 29 kronor tillkommer.

Uppsägning

Att pausa eller avsluta prenumerationen görs bäst via GI-boxens kundtjänst (se kontaktuppgifter nedan). Notera att SMS:en som skickas ut inför varje leverans inte går att svara på och att abonnemanget följaktligen inte kan avslutas där.

E-post: [email protected]
Telefon: 08-702 59 90

Varför välja GI-boxen?

GI-boxen har sitt tydliga syfte – att genom hälsosam och balanserad mat hjälpa folk att gå ner i vikt och leva ett mer hälsosamt liv. Således passar GI-boxen den som villa tappa några kilo eller bara den som är nöjd med sin vikt, men som vill äta mer hälsosamt.

Något annat som skiljer GI-boxen åt från många andra liknande tjänster, är att du inte behöver laga maten själv. Oftast brukar matkassen innehålla råvaror och recept som du tillagar på egen hand. GI-boxen innehåller endast fryst mat som du snabbt värmer i mikron. En annan del i tjänsten som gör att GI-boxen sticker ut från mängden är coachningen. Det är dessutom inte bara coachning för själva kosthållningen du får, utan även för träning.