Uppdaterad:

Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

ICA Matkasse

ICAs matkassar har ett fokus på lättlagade och goda middagar med recept framtagna av egna kockar. Middagarna kommer i en salig blandning mellan klassisk husmanskost och moderna rätter med internationella inslag. Vad gäller råvarorna i ICAs matkassar ställs höga krav – fisken är MSC-certifierad, köttet är huvudsakligen svenskt och ekologiska produkter medföljer i varje matkasse.

Färdiga matkassar, snabbt & enkelt
ICA matkasse logga
★★★★★ 4/5
    • Hälsosamma måltider för alla åldrar
    • Matkassar med färska råvaror
    • Recept framtagna av kockar
    • Näringsrika maträtter för vuxna och barn

Pris

529-769kr

Middagar

3-5 rätter

Personer

2-6 st

Per portion

44-49 kr st

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir

Utbud av matkassar ICA erbjuder

Har matbutik online och matkassar. Välj mellan ICAs matkassar, familjekasse, vego, bistro,Inspiration samt laktosfri finns som alternativ. 3, 4 eller 5 middagar för 2-6 personer. Betala med ditt ICA-kort

Gå direkt till ICA Matkasse

Matkassar från ICA Matkasse

Nedan hittar du 3 matkassar från ICA Matkasse.

ICA matkasse logga
Familj
Smakrik och näringsriktigPerfekt för familjenBaserat på ICAs mest uppskattade recept
699 kr
Per kasse
44 kr
Per portion
4
Portioner
4
Dagar
Första kassen för 299 kr
Beställ här
ICA matkasse logga
Familjens Favoriter (Vego)
Klimatsmart & ofta ekologisktBaserat på ICAs mest uppskattade receptInkluderar mejeri & ägg
579 kr
Per kasse
48 kr
Per portion
4
Portioner
3
Dagar
Första kassen för 299 kr
Beställ här
ICA matkasse logga
Familjens Favoriter (Laktosfri)
Näringsberäknade recept Fisk, kött, fågel och ibland vegetariskt20-40 min lagning
589 kr
Per kasse
49 kr
Per portion
4
Portioner
3
Dagar
Första kassen för 299 kr
Beställ här

Är ni ett mindre hushåll på två personer? Eller en stor familj? Oavsett konstellation finns alternativ som bör passa er. ICA har även gluten- och laktosfria samt vegetariska matkassar i sitt utbud.

Familj

Familjekassen riktar sig till barnfamiljer och bjuder på lättlagade, varierade och populära recept. Blandat med de klassiska rätterna följer även nya och inspirerade middagar som samtidigt är lättlagade. I familjekassen ingår dessutom ICAs Kidz Day, en middag som är lätt och rolig att laga tillsammans med barn.

Recepten beräknas ta mellan 20 och 40 minuter att laga och finns i storlekarna 3 middagar för 4 – 6 personer eller 5 middagar för 4 personer.

Portionspris: Från 34,95 kronor.

Obs! Familjekassen finns även i en laktosfri variant, då med ett portionspris från 35,95 kronor.

Vego

ICAs vegokasse är för den som vill äta grönt och klimatvänligt. Recepten, som både är skapade och provlagade av ICAs egna kockar, tar ungefär 30 – 40 minuter att tillaga. Kött, fisk och fågel finns inte i recepten, däremot ägg och mejeriprodukter. Kassen finns i en storlek; 3 middagar för 4 personer.

Portionspris: 47,41 kronor

Bistro

En matkasse med recept som både är snabblagade (20 – 30 min) och lyxiga. Passar det mindre hushållet som vill kunna laga god mat med restaurangkänsla utan att det tar för lång tid. Med i matkassen följer tips på dryck till rätterna, framtagna av ICAs egen sommelier. Finns i storleken tre middagar för två personer.

Portionspris: 82,50 kronor

Inspiration

En matkasse med recept som inspirerar. Ett stort fokus läggs på råvarorna som är rena och oprocessade. Därtill följer alltid mycket grönsaker och en betydande del ekologiska varor med i kassen. Väljer du 4-dagarskassen följer alltid ett vegorecept med (och i de flesta fall även i 3-dagarskassen). Både 4-dagars- och 3-dagarskassen är för fyra personer. Beräknad tillagningstid för recepten är mellan 30 och 40 minuter.

Portionspris: Från 46,81 kronor. Finns även i en gluten- och laktosfri variant i storleken 3 middagar för fyra personer. Här gäller portionspriset 53,25 kronor.

Leverans

Leveranserna sker normalt på måndagar. Skulle den aktuella måndagen vara en röd dag får du istället kassen levererad nästföljande vardag. Vilka tider leveransen sker beror på var du bor. På ICAs hemsida kan du slå in ditt postnummer, välja den kasse du vill ha och därefter se det tidsintervall som gäller för just din adress. Tiderna kan variera mellan till exempel 17:00 – 21:00 eller 18:00 och 22:00. Om du inte är hemma vid leveranstillfället lämnar chauffören varorna vid din dörr (förutsatt att kassen är förbetald).

Betalning

Det är butikerna själva som väljer vilka betalningssätt du kan använda dig av. Det vanligaste är att man betalar i förskott, och då med ICAs egna betalkort eller till exempel VISA och Mastercard. För att få mer information kring betalningen behöver du slå in ditt postnummer på ICAs hemsida och läsa vidare information. Samma gäller med priserna, som kan variera något från butik till butik.

Så säger du upp ditt abonnemang

För att säga upp dig behöver du logga in på Mitt ICA. Där ser du en flik där det står ”Abonnemang”, där du kan klicka för att välja att avsluta ditt abonnemang. Tänk på att det tar sju dagar tills att tjänsten är avslutad, och att du kan få en till matkasse levererad om du inte säger upp det i tid. Du kan även få hjälp via ICAs kundtjänst, som nås på 033-47 47 90.

Varför välja ICAs matkasse?

ICA har profilerat sig som en matkasse som satsar stort på miljö och näringsriktig mat. Ett starkt fokus läggs på att råvarorna ska vara fräscha och att bra ekologiska produkter medföljer i varje kasse. För den som vill äta sunt från grunden kan alltså ICAs matkasse vara ett bra val.

En annan fördel med ICAs matkasse är att deras butiker finns nästan överallt. Du som inte väljer hemleverans utan vill plocka upp din matkasse i butik, har säkerligen ett eller flera val nära dig. Det här ger flexibilitet och större valmöjligheter när du väljer butik och kasse.