Food Monkey

”Gratis leverans av lättlagade, roliga och ekologiska recept”. Så marknadsför Food Monkey sina matkassar på hemsidan. Det är tydligt att matkassen är anpassad för den som tycker om att stå i köket. Detta till skillnad från en del andra matkassar på marknaden, där maten kommer färdiglagad, nedfryst och endast kräver uppvärmning i mikron.

Food Monkey, som uteslutande riktar sig till boende i Stockholmsregionen, är en förhållandevis ny aktör på marknaden. Sedan starten 2015 har de profilerat sig som ett ekologiskt och miljövänligt alternativ för boende i huvudstaden.

Utbud av matkassar

Att satsa på lättlagade och hälsosamma recept som lagas från grunden är Food Monkey knappast ensamma om. Det som snarare gör att de sticker ut är deras helgkasse Weekend Lyx, som inte bara innehåller middagar – utan även frukost. Oavsett vilken av de två kassarna du väljer finns ett stort fokus på ekologiska och närproducerade varor.

Foodie Lover

Foodie Lover är en kasse med fyra ”goda, snabblagade och nyttiga recept”. Allt lagas från grunden och en särskilt stor vikt läggs vid råvarorna. Recepten är framtagna utav företagets egen kock. Foodie Lover går att välja i storlekarna Large (4 middagar för 4 personer) eller medium (4 middagar för 2 personer). Beräknad tillagningstid för rätterna är 25 – 45 minuter.

Portionspris: 56,18 kr

Weekend Lyx

Weekend Lyx är för den som vill äta gott, enkelt och hälsosamt under veckosluten. Förutom tre middagsrecept medföljer även ett frukostpaket för två eller fyra personer (beroende på vald storlek). Precis som med Foodie Lover finns Weekend Lyx i storlekarna Large (3 middagar + frukostpaket för 4 personer) och Medium (3 middagar + frukostpaket för två personer). Rätterna har en beräknad tillagningstid på 30 till 90 minuter.

Portionspris: 56,18 kr (frukostportioner inräknade)

Betalning

Betalning görs med kredit- eller debitkort. Du kan välja att få kassen varje, varannan eller var fjärde vecka och betalningen dras från ditt kort per automatik innan leverans. Priset för matkassen inkluderar allt, även leverans.

Uppsägning

Uppsägning sker enklast genom att tala med Food Monkeys kundservice via e-post ([email protected]). Vid uppsägning och förändringar i abonnemanget ska alltid namn och adress uppges.

Leverans

Food Monkey vänder sig endast till kunder som bor i Stockholm. Leveransområdet sträcker sig från Kungsängen i norr och Jordbro i söder, till Tyresö i öst och Ekerö i väst. Leveransen sker hem till dörren mellan klockan 15:00 och 21:00, även om vissa lokala avvikelser kan förekomma. Om leveransen beräknas ske innan kl. 15:00 blir du meddelad om detta. Är du inte hemma vid leveransen, ställer chauffören varorna utanför dörren och informerar dig om detta via SMS.

Därför ska du välja Food Monkey

Något som gör att Food Monkey sticker ut lite från mängden är deras koncept med vardags- och helgkassar. Det är inte alla matkasseföretag som erbjuder en helgkasse på det vis som Food Monkey gör. Med Weekend Lyx ges nämligen inte bara middagsrecept, utan även frukostpaket.

Ett annat skäl till att välja Food Monkey är deras satsning på ekologiskt och närproducerat. I den mån det är möjligt är kassarna packade med varor som är odlade eller producerade i Sverige.