Träning och motion kan främja viktnedgång, men för att komma dit du vill nå kan du också behöva lägga om kosten. Oavsett vad många tror är kanske inte snabbverkande bantningskurer just det du behöver i det här läget. Du behöver tvärtom tänka långsiktigt – vad är hållbart för dig i längden och hur kan du må så bra som möjligt?
Leverantörerna av färdiga kassar har flera olika matkassar för viktnedgång i sina numera digra utbud. Vare sig du väljer grön kost, som ju kan vara ett alternativ, Viktväktar-, LCHF- eller GI-metoden kan du vara trygg i vetskapen att samtliga recept är framtagna av dietister och kostexperter, som vill att kosten du äter ska bygga upp din kropp, inte bryta ner den.
Tack vare de välplanerade matkassarna kommer du över tid kunna gå ner i vikt, och eftersom viktnedgången sker under kontroll behöver du inte oroa dig för att gå upp de där kilona du en gång gjorde dig kvitt. Nyfiken på vilka nyttiga matkassar för viktminskning du kan välja på? Ta en titt i listan här nedanför!
LCHF-matkassen passar dig som gillar köttig och fet mat
LCHF-matkassen är ett av alternativen för dig som vill gå ner i vikt. Eftersom LCHF går ut på att äta fett i stället för kolhydrater, innehåller kassen kött, fisk, fågel, ägg, ovanjordsgrönsaker och naturliga fetter. Om forskare och läkare tidigare har varit tveksamma om LCHF-metoden, anser många nu – däribland Socialstyrelsen – att kosten är en bra behandlingsmetod för övervikt och diabetes typ 2.
En matkasse med GI-mat kan ge en stabil viktnedgång
I GI-metoden mäter man Glykemiskt Index, det vill säga hur lång tid det tar för kroppen att förbränna olika livsmedel. Mat med lågt GI-värde tar längre tid att förbränna än mat med högt GI och ger en mer långvarig mättnadskänsla. Limelax med tomatsalsa och olivlinser, köttfärsgratäng med zucchini samt thaikyckling med röd curry är exempel på maträtter med ett lågt GI-värde – som du ser kan nyttig mat vara riktigt, riktigt läcker!
Viktväktarna har tagit fram en egen kasse med recept och matvaror
Viktväktarna har i samarbete med City Gross gett sig in på matkassemarknaden, och här är det deras klassiska smartpoint-system som ligger till grund för kassarnas innehåll. Som kanske begreppet ”smartpoint” indikerar går metoden ut på att man räknar poäng, vilket innebär att man skulle kunna äta ”onyttig mat” så länge man inte övertrasserar sitt dagliga poängsaldo. Men givetvis har Viktväktarna-dietisten gjort sitt yttersta för att utveckla nyttiga och delikata recept som innehåller alla de näringsämnen man behöver för att må bra.
Du kan få din första matkasse för ett prova på-pris…
… och det här förmånliga priset ger dig en ny kund-rabatt på upp till 50 procent. Beroende på vilken matkasse för viktnedgång du väljer får du betala olika priser. LCHF- och GI-kassen som innehåller en stor mängd kött (och fett) kan hos vissa leverantörer vara något dyrare än de andra kassarna. Det är trots allt nästan alltid dyrare att äta kött än vegetabilier. I regel är dock samtliga matkassar för viktminskning snälla mot plånboken, då menyerna är planerade och lämnar lite utrymme till att shoppa loss ingredienser i mataffären.
Så här beställer du olika matkassar för viktminskning
Det finns flera olika former av matkassar för viktminskning. Vi rekommenderar att du skrollar upp till vår prisjämförelselista för att få en bra överblick av kassarna och att du sedan, när du har hittat en kasse mat som verkar passa dina behov, klickar dig vidare till leverantörens nätbutik via vår länk. Då kommer du helt utan krusiduller direkt till det förmånliga prova på-erbjudandet och matkassen. Om du bestämmer dig för att testa en matkasse, är det bara att göra din beställning.
Sugen på något gott? Här kommer 9 snacks med ett kalorivärde på under 100
Låt oss vara ärliga: ibland faller man dit. Det går inte att aldrig unna sig något gott. Om suget skulle uppstå kan du prova följande nio snacks som, enligt Tasteline.com, har ett kalorivärde på under 100 kcal, och som skulle kunna fungera som komplement till innehållet i din nyttiga matkasse:
- 4 rutor mörk choklad= 98 kcal
- 2 ½ dl blåbär= 85 kcal
- 1 äpple med skal= 70 kcal
- 13 mandlar= 90 kcal
- 25 pistagenötter= 90 kcal
- Omelett på 4 äggvitor: 60 kcal
- 1 tomat= 25 kcal
- 1 kokt ägg= 80 kcal
- 1 bärmuffins= 98 kcal.