Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir

Handla mat online till bästa pris

Tänker du som många andra – att det är bekvämt att sitta hemma vid datorn och köpa dagligvaruprodukter som du ändå vet exakt vad det är? Bröd, ärtor, morötter, vi vet vad allt detta innehåller, och nu kan vi dessutom handla hur snabbt som helst och få hemkörning. Inte nog med det – nu finns en tjänst där du kan se exakt vilken butik du ska beställa ifrån för att få det bästa priset. Man skulle kunna tro att man var i mathimlen!

Mathimlen är här

Hur gör man då för att komma till mathimlen?
Det är enkelt. Ställ dig framför kylskåpet. Du kan shoppa dagligvaror direkt i mobiltelefonen samtidigt som du ser över vad du saknar i kylen, frysen och skafferiet. Tjänsten heter Matspar.se och är helt kostnadsfri för att hjälpa konsumenter att göra bra och kostnadsbesparande val när de köper mat online. I tjänsten finns det också information om varorna samt fraktinformation och olika betalfunktioner.

Jämför pris och näringsinnehåll

Det är ingen skillnad att gå igenom sortimentet här eller i en butik. Enkelheten är det ingen skillnad på – den stora skillnaden ligger i att du kan se sortimentet i alla dina favoritbutiker Mathem, Mat, Coop, Willys, Hemköp och ICA och handla hos den butik som har det bästa priset. Du handlar direkt via Matspar och behöver inte söka upp den butik du väljer på något annat sätt. Om en vara skulle saknas i vald butik får du möjlighet att välja en liknande.

Om ditt kriterie är hälsosam mat har en full översikt över näringsinnehållet, allergener och ingredienser. Du kan exempelvis se vilken butik som har den bästa ekologiska maten. Matspar ser det som en av sina prioriteringar att vara miljövänliga och bidra till ett bättre klimat på vår planet. Detta avspeglas i det ”ekologiska agerandet” – Matspar lyfter gärna fram ekologiska varor.

Kampanjer

Det finns flera fördelar med att använda denna tjänst. Du behöver exempelvis inte hålla reda på butikernas kampanjer och rabatter – varför inte nyttja alla möjligheter i denna mathimmel? De samlar in alla kampanjer som de anslutna butikerna har och tillgängliggör informationen och produkter på sin sajt. Det är en prioritet att du ska få den billigaste matkassen varje gång du handlar, eller den mest hälsosamma eller miljövänliga – de flesta önskemål kan tillgodoses eftersom sajten vill vara folkets matsajt, eller folkets ”mathimmel”.

Hur gör man då för att handla till bästa pris?

Plocka ihop din inköpslista, du kan stämma av vilken butik som ger dig det bästa priset på din lista. Priserna på sidan uppdateras i realtid och visar det billigaste priset på din matkasse just vid det tillfället då du handlar den. Du fyller i ditt postnummer och sortimentet uppdateras automatiskt och visar det billigaste priset på produkter hos butiker som har hemkörning till ditt område. Det är enkelt att jämföra priser eftersom du har allt samlat på ett ställe. Detta inkluderar förstås även jämförelse av fraktpriser.

Vad kan du tjäna på detta då? Det beror på din inriktning, men om ditt mål är att handla mat billigast möjligt brukar det röra sig om en besparing på runt 30% på din matkasse. Det kan vara frestande, och det bästa av allt är att tjänsten är kostnadsfri och att den hela tiden utvecklas framåt för att bli bättre. Matspar använder sig av feedback från de som handlar, så vill du vara med och göra tjänsten ännu bättre kommer detta att välkomnas.

Lämna en kommentar