Kan innehålla annonserVi kan komma att erhålla ersättning från annonser på den här sidan.

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir

Matkassens intåg i svenska hushåll

Under de senaste åren har färdiga matkassar med ingredienser och recept blivit ett allt mer förekommande inslag i svenska hushåll.

Det är ett relativt nytt fenomen och i dag finns det ett antal olika bolag som erbjuder möjligheten att beställa färdiga matkassar i olika varianter baserat på till exempel en viss kosthållning om du är vegetarian eller kör en diet likt LCHF eller GI. Historiens bakom hur det hela började varierar lite grann mellan olika svenska matkassar men den röda tråden är mer eller mindre densamma. Majoriteten av alla matkassar har grundats för att du ska spara tid och pengar och få ny inspiration i köket. I och med att det finns så många olika matkassar att välja mellan är det minst sagt viktigt att jämföra dagens utbud. Delvis erbjuder ett och samma bolag inte sällan ett flertal olika matkassar så därför är det värt att till och med jämföra matkassarna däremellan. Men det utökade utbudet med färdiga matkassar innebär också att du som kund har möjlighet att välja mer fritt och hitta en variant som fungerar för just dig och din familj eller partner.

Jämför matkassar med varandra

I dag har du som sagt möjlighet att jämföra färdiga kassar från olika leverantörer via jämförelsesajter på nätet. Ett mycket smidigt och enkelt sätt som tillåter dig filtrera och hitta en matkasse som passar dig både vad gäller smak och pris. Inte sällan erbjuder många av dagens matkasseleverantörer också ett lägre så kallat ”prova-på-pris” om du vill testa en matkasse under en vecka. Med andra ord kan du med fördel prova en matkasse hos flera olika företag för att på så vis hitta ett alternativ som du föredrar. För det finns väldigt många olika slags färdiga matkassar att välja mellan i dag. Många jämförelsesajter ger dig också chansen att läsa omdömen från andra som redan har provat en viss matkasse och därmed blir det också lättare att hitta ”rätt”.

Fördelar med att köpa en färdig matkasse

Vissa leverantörer och butiker kör ut din matkasse utan extra kostnad till dig som kund medan andra tar ut en avgift. Detta brukar framgå tydligt eller vara inräknat i priset annars. Men i vanliga fall brukar det inte bli en större kostnad att köpa en färdig matkasse online i dag. För många blir det här ett mer kostnadseffektivt alternativ – förutom det faktum att du sparar din värdefulla tid då du inte behöver köra till mataffären och planera veckans inköp och en meny.

  • Mindre svinn – matkassarna är planerade så att mindre mat slängs
  • Du slipper småhandla för att du har glömt något under veckohandlingen
  • Du köper inte saker på impuls och det slinker inte med onyttigheter i kassen
  • Rester kan med fördel användas till en matlåda om det blir över
  • Du sparar tid – du slipper köra till affären och planera en middagsmeny

Lämna en kommentar